Programare telefonica sau in cabinet

Terapie restaurativă

Terapie restaurativa

Terapie restaurativa se refera la tratamentul cariilor dentare si a leziunilor necarioase.

Caria dentara este una dintre problemele cele mai frecvente ale cavitatii bucale. In fazele incipiente, cand nu este afectat nervul dentar, rezolvarea leziunilor poate fi facuta intr-o singura ședința. Ignorarea unei carii poate duce la dureri insuportabile sau chiar pierderea dintelui .

Cariile dentare sunt semnul de avertizare că sistemul nostru dentar are nevoie de ajutorul unui medic, aşa că trebuie să apelaţi la un stomatolog de încredere, așa cum sunt cei de la cabinetul Andra Smile, situat în cartierul Dorobanti Aleea Sporturilor bloc 7B1 parter.  Depistarea din timp a afecțiunilor dentare te poate scuti de multe bătăi de cap.

Preventia cariilor dentare se poate face prin:

  •  spălarea pe dinţi după fiecare masă
  • Apa de gura și ata dentara trebuie folosita cel putin o data pe zi;
  • Este important pentru sanatatea dumneavoastră orala sa va prezentați periodic la medicul dentist pentru verificări care sa asigure menținerea unei igiene orale corecte.

Caria apare atunci când alimente ce conțin zaharuri și carbohidrați, precum pâine, cereale, sucuri, fructe, dulciuri sau prăjituri rămân pe dinte.

Bacteriile, acizii, resturile alimentare și saliva se combină și formează placa bacteriană care se lipește de dinte. Acizii din placă dizolvă smalțul dintelui, creând găuri în dinți numite cavități carioase / carii dentare .

Terapia restaurativa ( tratamentul cariei )  urmareste:

  • inlaturarea definitiva a materiei deteriorate
  • inlocuirea acesteia, in vederea refaceri coroanei dentare, cu diverse materiale.
  • Tratament de canal ( scoaterea nervului / extirpare de nerv ) – se face in cazurile avansate de carii dentare in care pulpa dentara este afectata
  • Obturație de canal – dupa scoaterea nervului se imple canalul in care a fost nervul cu materiale ; aceasta interventie nu inseamna „moartea” dintelui, ci doar dispariţia sensibilităţii la cald, rece şi dulce .

In fiecare caz , medicul dentist va va informa cu privire la ce este mai bine sa se foloseasca in acel moment si ce opțiuni de tratament exista .

 Vizitează periodic medicul dentist pentru control și igienizarea profesională.

Retratament de canal – este intervenția prin care se elimină un tratament de canal vechi care are probleme . Amânarea procedurii poate duce la distrugerea osul subiacent prin posibile infectii .

Granulom și/sau chisturi apicale dentare este o una dintre cele mai puternice infecţii ce poate aparea localizata la un dinte sau mai mulţi.

Pivoți dentari sunt indicati pentru dinții fără nerv care au coroana dentară distrusă şi nu mai pot sustine o plombă.

PROGRAMEAZA-TE

Preturi:
Obturatie (plomba) simpla230 lei
Obturatie (plomba) medie280 lei
Dificultate plomba120 lei
Coafaj direct/indirect + Obturatie CIS340 lei
Obturatie CIS180 lei

PROGRAMEAZA-TE