Pedodontie

Pedodontia este o specializare a stomatologiei care se ocupa cu tratamentul dinților de lapte, respectiv tratamentul dinților permanenți tineri (dinți apăruți imediat după cei de lapte).

Ceea ce trebuie sa știți este faptul ca indiferent dacă dinții de lapte vor cădea pentru a lăsa locul dinților permanenți, ei nu trebuie lăsați netratati atunci când sunt cariati !

Lăsați netratati, acești dinți pot duce la apariția unor carii din ce în ce mai mari cu pierderi de substanță dentara, la dureri și modificări ale stării generale ale micuțului.

Acești dinți de lapte trebuie tratați din timp, prin simple obturatii(plombe).

Trebuie sa încercăm sa ii păstrăm pe arcada cât mai mult timp (aproape de perioada fiziologica de înlocuire) pentru a preveni apariția tulburărilor de ocluzie (mușcătura) ce apar în mod inevitabil în urma unor extracții precoce.

Ei au un rol deosebit de important: acela de a menține spațiul pentru viitorul dinte permanent.

De asemenea, dinții permanenți tineri trebuie tratați cât mai repede după ce a apărut caria dentara, iar pentru a preveni apariția acesteia, dinții tineri se pot sigila(un fel de plomba care acoperă suprafața dintelui și nu mai permite apariția cariei).

Copii dumneavoastră vor beneficia de toată grija noastră!

Preturi:
Extractie dinte temporar50 RON
Obturatie temporara Glass Ionomer60 RON
Obturatie de canal dinte temporar – pasta Walkhoff60 RON
Pachet profilatie pentru copii100 RON

PROGRAMEAZA-TE