Programare telefonica sau in cabinet

Endodonție

Ce este Endodonția?

Termenul de „endodontie” provine din limba greaca și înseamnă „interiorul dintelui”. În ultimii 50 de ani, endodontia s-a identificat ca specialitate a medicinei dentare, tratamentul endodontic constând în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor datorate pulpei dintelui ( nervul), în fapt țesutul moale din interiorul dintelui.

Scopul tratamentului endodontic?

Salvarea dintelui natural trebuie sa fie întotdeauna prima alegere în cazul unui tratament stomatologic.
Atunci când medicul curent va recomanda extracția unui dinte, întrebați-l dacă poate fi salvat cu ajutorul procedurilor endodontice, cunoscute sub denumirea de „tratament de canal”. Pulpa dintelui poate fi afectata în infectata din diverse cauze; motivul pentru care, ea trebuie extirpată. Extirparea nervului nu înseamnă „moartea” dintelui, asa cum se percepe în general. Pulpa are un rol determinant atât în creșterea și maturarea acelui dinte cât și în menținerea funcționarii lui în cavitatea bucală.

În urma tratamentului de canal dintele rămâne „viu”, continuând sa funcționeze și să-și îndeplinească rolurile biologic-macanice, fiind hrănit de către țesuturile din jur. Scopul final îl constituie salvarea de la extracție a unui dinte a cărei pulpă este infectată sau necrozată, precum și tratarea și prevenirea infecției și a inflamației existente la nivelul țesuturilor proxime (oase maxilare, țesuturi moi).

Pe scurt, în timpul tratamentului endodontic, întregul sistem de canale situate în interiorul rădăcinii dintelui este curățat de bacterii și resturi organice și etanșat cu materiale biocompatibile care să nu permită reinfectarea.

PROGRAMEAZA-TE

Preturi:
Tratament de urgență endodontică (drenaj/hidroxid de calciu)220 lei
Indepărtare pivot (metalic/fibra de sticla/dentatus)300 lei
Tratament endodontic rotativ VDW complet cu obturație de canal monoradiculară480lei
Tratament endodontic rotativ VDW complet cu obturație de canal pluriradiculară580 lei
Retratament endodontic rotativ VDW complet de canal monoradicular520 lei
Retratament endodontic rotativ VDW complet canal pluriradicular620 lei
Obturatie definitiva de canal cu MTA/reparatii-perforatii330 lei
Tratament de canal dificil180 lei

PROGRAMEAZA-TE