Luni - Vineri: 09:00 - 20:00

Aparate dentare

Aparate Dentare

Ortodontia

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu indreptarea si corectarea pozitiei dintilor.  Pe inţelesul tuturor, prin ortodonţie trebuie sa înţelegem ideea de dinţi strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect pe care medicul specialist ortodont  încearcă să îi alinieze prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe.

Aparate fixe safir

Safirul este un material transparent, care în momentul aplicării pe dinţi ia culoarea acestora, devenind aproape invizibil. Doctorii stomatologi de la cabinetul Andra Smile, situat în Buzau vă recomandă aparate moderne și adecvate necesităților fiecărui pacient. Purtarea aparatului nu va provoca vreo durere pacientului, ci doar un mic disconfort.Fixarea bracket-urilor se face cu materiale compozite care nu atacă smalţul dinţilor. Astfel, după îndepărtarea bracket-urilor, suprafeţele dinţilor rămând intacte, fără urme de la aparat.

Aparat dentar fix – bracketi ceramici

Bracketurile ceramice imită culoarea naturală a dinţilor, eliminând astfel efectul inestetic al aparatelor fixe metalice.Dezavantajul acestui tip de bracketuri se datorează durităţii crescute a ceramicii, care în contact cu arcul metalic va produce o fricţiune mai mare(comparativ cu bracketurile metalice) şi astfel dinţii se vor deplasa mai greu.

Aparat dentar fix – metalic

Este un model vechi şi urat estetic, care nu este recomandat de medicul stomatolog de la clinică Andra Smile decât dacă este urgent. Este bine de ştiut că este foarte important că după terminarea tratamentului ortodontic se va purta o contenţie ce are un rol foarte important pentru păstrarea rezultatului obţinut.

Contenții

Se aseamănă cu o banală sârmuliţă ce se lipeşte în spatele dinţilor şi se folosește ca să menţină corecţiile obţinute cu ajutorul aparatelor dentare. Tipuri de contentii: : fixe (sub formă unei sârmuliţe care se lipeşte cu un material compozit în spatele dinţilor) şi mobile (gutieră sau aparatul mobil pentru contenţie).

Cât timp trebuiesc purtate ?

Medicii ortodonți de la cabinetul Andra Smile recomandă utilizarea aparatelor de contenţie să înceapă imediat după scoaterea aparatelor dentare. Medicul ortodont va indica fiecărui pacient cum să poarte un aparat de contenţie pe baza nevoilor individuale.

Aparatul dentar poate fi mobil sau fix cu bracketuri. Orice model ar fi recomandat de medicul stomatolog, el trebuie purtat pana la remedierea problemelor si nu inainte de a stabili un doctor specialist ca poate fi scos.

Preturi:

 

TRAINER / FUNCTIONAL1150 lei
APARAT MOBIL1000 lei
APARAT FIX METALIC2450 lei
APARAT FIX CERAMIC2850 lei
APARAT FIX SAFIR3250 lei
CONSULTATIE INITIALA + SET POZE + PLAN DE TRATAMENT160 lei
MODEL DE STUDIU / 2 ARCADE100 lei
DISJUNCTOR1450 lei
MINIIMPLANT500 lei
MENTINATOR SPATIU600 lei
QUADHELIX / PER ARCADA1600 lei
ARC LINGUA750 lei
BARA TRANSPALATINALA600 lei
GUTIERA400 lei
INDEPARTARE APARAT FIX250 lei
REPARATIE APARAT MOBIL250 lei
CONTROL LUNAR 1 APARAT FIX100 lei
CONTROL LUNAR 2 APARATE FIXE180 lei
CONTROL LUNAR 1 APARAT MOBIL90 lei
CONTROL LUNAR 2 APARATE MOBILE160 lei
INLOCUIRE BRACKET METALIC100 lei
INLOCUIRE BRACKET CERAMIC120 lei
INLOCUIRE BRACKET SAFIR140 lei
STRIPING PER ARCADA120 lei
TWINBLOCK / 2 ARCADE1800 lei

PROGRAMEAZA-TE